KABBALA

Ontvangen – dat wat ontvangen is – is de letterlijke betekenis van het woord Kabbala.

Kabbala is populair, dat is duidelijk, ga zoeken op het internet en je bent wel even zoet.

Wat is het? Wat wordt er ontvangen? Wie geeft?

Gaat het over wat in het verre verleden is ontvangen?
Of ook over ontvangen in het heden? Hier en Nu?

Stil in een hoekje wachten? Actief op zoek? Het geven afdwingen?

Hoe het ook zij, als je niet weet wát er gegeven is, kan het overal om je heen beschikbaar zijn, je gaat het niet herkennen.

Stel je vindt een CD maar je hebt er nog nooit eerder een gezien. Het  gaat dan  volkomen aan je voorbij dat er prachtige muziek op kan staan of interessante informatie.

Als je wél weet wat een CD is, maar je hebt niet de juiste apparatuur of wel de juiste apparatuur maar niet de vereiste software of een verouderde versie of geen beeldscherm of geen luidsprekers…jammer je gaat al dat moois missen.

En dan het geval dat het allemaal klopt, de informatie die je zoekt en alles wat nodig is om die te onthullen, het is er allemaal, maar helaas…de informatie blijkt in het Swahili te zijn gesteld en laat je díe taal nou net niet beheersen.

Met Kabbala lijkt iets vergelijkbaars aan de hand te zijn. Er is een gigantisch aanbod aan informatie. Belangrijke bronnen zoals Sefer Yetzirah en Zohar zijn zelfs gewoon beschikbaar. Maar waar gaat het over? Wat is de boodschap?

Om de eerdere analogie door te zetten: deze website gaat over (rand)apparatuur en software – wetenswaardigheden uit de wereld van Kabbala, de geschiedenis  en de verspreiding  van Kabbala –  met het doel Kabbala beter te kunnen plaatsen, makkelijker te herkennen.

 

2 gedachten over “KABBALA

  1. Heel goed uitgelegd! Mooie vergelijkingen en duidelijk neergezet. Ik kijk uit naar de volgende teksten! Succes met deze nieuwe formule.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.