LICHAAM EN GEEST ZIJN ÉÉN!!!

TOCH?

Zo’n 40 à 50 jaar geleden was deze uitspraak voor velen nog onbegrijpelijk en vooral ook “zweverig” voor mensen die zichzelf als rationeel beschouwden. Inmiddels is het een opvatting die mainstream is geworden, in ieder geval kijkt niemand er meer van op.

De praktijk blijkt vaak weerbarstig. Maar al te vaak wordt met het hoofd bedacht wat het lichaam moet doen en vooral waar dat lichaam aan moet vóldoen.

Vergeten wordt waar te nemen wat er met het lichaam gebeurt, welke signalen het uitzendt en als het wèl wordt waargenomen, proberen we het zo snel mogelijk te negeren. We zijn tenslotte druk met de opdrachten die het leven ons voorschotelt.

Voor veel mensen is dit herkenbaar.

Impliciete doelen – vaak in samenhang met onbewuste oordelen – regeren een groot deel van het gedrag. Alle kennis, talenten en vaardigheden worden ingezet om die doelen te realiseren.

En gaandeweg gebeurt het velen van ons dat de beschikbare energie totaal wordt opgebruikt terwijl de – bewust of onbewust – gestelde doelen steeds verder uit het zicht raken.

Bijkomen en opladen lukt niet meer.

De ervaring leert inmiddels dat focussen op het anders inzetten van kennis, talenten en vaardigheden niet helpt.  Kans is groot dat als we geleefd worden door de gestelde doelen en het in het leven spannend wordt, we niet meer de rust en energie hebben om vast te stellen wat in de gegeven situatie de beste benadering is. De neiging is om “blind” onze best werkende strategieën in te zetten. En zó houden we een eigenlijk ongewenste gang van zaken véél te lang in stand.

Totdat het niet meer gaat…


VOORSTEL
: JE BEWUST WORDEN VAN

  • je talenten en vaardigheden
  • je – bewust of onbewust – gestelde doelen
  • de rol van lichaam en geest

MAAR VOORAL:
Zet je kennis  – je talenten – je vaardigheden – je lichaam in om de beste versie van jezelf te worden

DAT is het beste uitgangspunt om een leven van mogelijkheden te leiden

Als Personal Guide kan ik je daarin begeleiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.